Äänikirjojen suosio räjähti kasvuun koronan siivittämänä

Ruotsalainen BookBeat kasvatti liikevaihtoaan Q2 aikana 82 %. Yhtiö tavoittelee 2,5 miljoonaa tilaajaa sekä 50 miljoonan dollarin liikevaihtoa vuonna 2020. Myös Storytell on kasvanut voimakkaasti ja tavoittelee 1,5 miljoonaa käyttäjää vuoden loppuun mennessä.

Kansainväliset äänikirjapalvelut ovat kasvaneet voimakkaasti ja esimerkiksi BookBeatin liikevaihto on jo noin neljänneksen yhdysvaltalaisesta viihdejätti Netflixistä.

Korona kiihdyttää yhtiöiden kasvuvauhtia

Verkosta saatavat palvelut ovat olleet kasvussa vuoden 2020 aikana. Koronaa voidaankin pitää näiden yhtiöiden kasvun viimeisenä sysääjänä, vaikka esimerkiksi Storytellin ja BookBeatin kasvu oli vahvaa jo ennen epidemian alkua. Storytel kertoi aiemmin tänä vuonna, että maaliskuun kahden viimeisen viikon aikana asiakkaita tuli kansainvälisesti tuplamäärä edelliseen vuoteen verrattuna.

Yhtiöt kertovat työmatkakuuntelun vähentyneen palveluissa, mutta päiväsaikaan tapahtuva kuuntelu on puolestaan lisääntynyt.

Hintakilpailu on alkanut

Äänikirjapalvelut näyttäisivät käyvän nyt poikkeuksellisen kovaa kilpailua asiakkaista, kun yksi toisensa jälkeen on laskenut palveluidensa hintoja. Aiemmin maksullisten äänikirjojen kuukausimaksut pyörivät n. 15 € tasossa, mutta nykyisellään palvelun saa käyttöönsä noin kympillä.