Korona sai ikäihmiset siirtymään verkko- ja mobiilipankkeihin

Ikäihmiset siirtyvät käyttämään verkkopankkeja

Kauppalehti uutisoi 28.5. koronaviruksen aikaansaamasta muutoksesta mobiili- ja verkkopankkien käytössä.

Uutisen mukaan yli 70 -vuotiaat ovat siirtyneet vauhdilla käyttämään pankkipalveluita verkossa, kun liikkumista on rajoitettu koronan vuoksi. Sähköisten pankkipalvelujen käyttöaste on kasvanut vuodessa jo yli 50 %. Uutisen mukaan myös käteisen käyttäminen on vähentynyt kevään aikana.

OP:n pankkitoiminnan henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sari Heinonen kommentoi Kauppalehden uutisessa näin

”Data osoittaa, että ikäihmiset hallitsevat uudet pankkiasioinnin tavat paremmin kuin yleisesti ottaen luullaan. Oman kyselymme mukaan lähes puolet yli 70-vuotiaista asiakkaistamme haluaa hoitaa kaikki pankkiasiat ensisijaisesti digitaalisesti”.

Uutisen mukaan käteisnostot ovat vähentyneet lähes puolella, mutta kasvua nämä ovat lähteneet nyt uudestaan kasvuun toukokuussa.

Asiasta uutisoi ensin Kauppalehti.